fbpx
Bosquito abordeaza un fusion de rock latin cu o gama larga de influente, de la muzica tiganeasca, balcanica, pana la elemente simfonice si de hard rock.

Trupa Bosquito


Bosquito este o trupa romaneasca de muzica, fondata de Radu Almasan. Trupa a abordat un fusion de rock latin cu o gama larga de influente care au variat de la muzica tiganeasca, balcanica, pana la elemente simfonice si de hard rock.

Pana in prezent, formatia a lansat 5 albume: Bosquito (2000), Sar scantei (2001), Cocktail Molotov (2003), Farame din soare (2004) și Babylon (2014).

Genuri muzicale: Repertoriu propriu; Pop, Pop rock, Rock Latin, Muzica Latina, Ska, Balkan.

☎ Suna Acum: 0722 258 826

OFERTA PRET
Bosquito abordeaza un fusion de rock latin cu o gama larga de influente, de la muzica tiganeasca, balcanica, pana la elemente simfonice si de hard rock.
Bosquito abordeaza un fusion de rock latin cu o gama larga de influente, de la muzica tiganeasca, balcanica, pana la elemente simfonice si de hard rock.

Trupa Bosquito


Grupul provine din Braşov, fiind înfiinţat la iniţiativa lui Radu Almăşan. Acesta renunţă la faculate în anul 1 pentru a se dedica complet noului proiect.

În scurt timp îl cooptează pe Victor "Solo" Solomon, chitarist de mare talent cu care mai colaborase anterior. Solo era o cunoscută figură în peisajul muzical din Braşov datorată în special activităţii cu trupa de hard rock "Conexiuni".

La propunerea lui Solo este cooptat Victor "Vichi" Stephanovici -un fost chitarist de punk reprofilat ca basist. Împreună înregistrează un demo ce avea ca scop atragerea de interes a caselor de discuri din Bucureşti. Demo-ul conţinea piesa "Spune Da!", piesă ce a apărut ulterior pe albumul de debut şi a reusit să atragă atenţia casei de discuri Media Pro.

Un al doilea demo, de o calitate audio superioară, a fost făcut la cerinţa casei de discuri. Acesta conţinea piesa "Pas cu pas", piesa ce va deveni primul single al grupului. Exact în ziua în care a împlinit 19 ani, Radu a fost anunţat că Media Pro Music doreşte să semneze cu trupa Bosquito. În febra pregătirilor pentru primul album au fost cooptaţi, pe rând, Darius Neagu la tobe şi Mihai Constantinescu la keyboards.

Albumul de debut intitulat simplu "Bosquito" a fost înregistrat în Bucureşti şi a fost lansat la 1 septembrie 2000.

Două cântece de pe disc au fost lansate ca single: "Pas cu pas" în 2000 şi Tigano în primăvara lui 2001. În paralel trupa începe lungul şir de concerte, devenind un fenomen live, fapt ce a determinat majoritatea publicaţiilor de muzică să-i desemneze ca fiind Best Live Act între 2002-2004. De asemenea, în 2004 au fost votaţi de fani ca fiind Best Live Act în 2004 pe site-ul muzicabuna.ro.

Deşi "Pas cu pas" s-a bucurat de un moderat succes, piesa "Tigano" nu a avut un succes imediat aşa încât grupul a fost nevoit să-şi joace toate cărţile pe următorul single. Cu bani din propriul buzunar au înregistrat şi apoi filmat un videoclip la piesa "Pepita", un cover după o piesă populară mexicană (preferată a lui Radu încă din copilărie) făcuta celebră în anii '60 de grupul Luis Alberto de Parana & Los Paraguayos. Cântecul preluat imediat de Radio Contact şi Pro Tv a adus trupei un val imens de popularitate şi primul single ce a urcat pe prima poziţie a topurilor româneşti în 2001.

"Pepita" avea sa fie inclusă pe următorul album al grupului, numit: "Sar Scântei" lansat pe 9 iunie 2002. Discul mai generează două single-uri de succes, primul intitulat "Hopa hopa" - poate cea mai balcanică piesă a grupului - iar în toamna lui 2002 "Două mâini", cântec ce avea sa reprezinte vârful de succes comercial pentru Bosquito. "Două mâini" a fost numărul 1 în Romanian Top 100 şi a rămas una din cele mai cerute piese de dragoste până în prezent.

Anul 2003 aduce multe schimbări, trupa orientându-se la o carieră internaţională, luând în calcul posibiltatea de a părăsi România. Pe fondul acestei schimbări toboşarul Darius Neagu decide să părasească grupul şi este înlocuit cu Radu Buzac, toboşar cu o solidă pregătire de jazz, prieten din copilărie cu Radu şi Vichi. De asemenea, nemulţumiţi de calitatea audio a câtorva piese de pe primul album, membrii trupei decid să reînregistreze cântecele în cauză plus trei bonus coveruri: "Patience"- Guns N'Roses, "Gossa como yo (Gitano)" - Santana şi "Soldier of fortune" - Deep Purple.

Odată cu înregistrarea primei piese în limba engleză, "Running From You", decid să pună pe piaţă o compilaţie ce conţinea cântecele reînregistrate, coverurile şi noua piesă, compilaţie ce a fost intitulată "Cocktail Molotov" şi lansată în octombrie 2003. Single-ul care a acompaniat materialul a fost piesa "Bosquito".

Producătorul canadian Dale Penner (Nickelback) se arată interesat de "Running From You" iar problema plecării din România se punea din ce in ce ma serios deşi membrii trupei au decis să nu vorbească public despre acest lucru.

La sfârşitul anului 2003 trupa se orientează sonic mai spre rock şi Radu Buzac părăseşte trupa fiind înlocuit de basarabeanul Andrei Cebotari, fost membru Zdob şi Zdub. De asemenea pentru a întări secţia ritmică este cooptat ca membru deplin Mario Apostol la percuţie. Mario era un mai vechi colaborator al grupului, el fiind responsabil cu percuţia la piesa "Pepita" de pe "Sar Scântei".

Bosquito traversează o perioadă bogată în apariţii live iar în ianuarie 2004 închiriază pe timp de o lună o cabană în Munţii Neamţului pentru a lucra la următorul album.

Datorită schimbărilor de personal la Media Pro Music, trupa se decide să schimbe casa de discuri şi în 2004 semnează cu Cat Music/Media Services. De asemenea, Radu Almăşan (compozitorul principal al grupului) trece catalogul grupului la compania de publishing EMI.

Următorul album se va intitula "Fărâme din soare" şi a reprezentat o încercare îndrăzneaţă de schimbare de stil. Primul single "Marcela" a fost lansat în vara lui 2004 cu priză fantastică la concerte dar fiind total ignorat de posturile de radio. Următorul single extras va fi "Tu eşti iubita mea", piesă ce se va bucura de un succes considerabil mai mare. Partenera de videoclip a lui Radu este viitoare sa soţie, Delia.

La începutul lui 2005 decizia de a părăsi piaţa din România este definitivă, iar pe 16 martie grupul pleacă în S.U.A. Totuşi, pe fondul plecării, Mario Apostol şi Mişu Constantinescu părăsesc trupa. Bosquito are pentru prima dată o formulă de 4.

Cu două zile înainte de plecare, trupa filmează videoclipul piesei "După furtună". Până în prezent acesta este ultimul single Bosquito.

În America trupa scrie câteva piese în limba engleză şi face câteva înregistrări şi concerte în Los Angeles sub numele de "Acoustic Bullet". Pe fondul neînţelegerilor din trupă, Victor Solomon şi Vichi Stephanovici decid să îşi reia cariera în România, în timp ce Radu Almăşan şi Andrei Cebotari doresc să ia viaţa în piept în America.

Totuşi trupa se întoarce împreună la Bucureşti şi continuă să concerteze în vara lui 2005 cu Adrian Ciuplea (viitorul membru „Viţa De Vie”) pe post de colaborator la bas.

În ianuarie 2006 Radu şi Andrei părăsesc definitiv ţara. În timp formează trupa de indie-rock "Madame Hooligan", ce se bucură de largă apreciere în Los Angeles fiind considerată una din cele mai de perspectivă formaţii de pe coasta de vest. În paralel, Radu, care deţine titulatura de Bosquito, decide să reia activitatea trupei în spectacole destinate comunităţii româneşti din America.


Vrei sa inviti la evenimentul tau Trupa Bosquito?
Telefon evenimente: 0722 258 826