Idei pentru rochia de mireasa

Intreaga lume a modei insista asupra unui detaliu esential atunci cand vine vorba de infatisarea miresei: coafura si rochia trebuie sa se completeze una pe alta, nicidecum sa se concureze.

In acest sens, coafurile de mireasa au fost impartite pe categorii, in functie de rochiile de mireasa alese. Rochia de mireasa este clasica ori romantica? Aceasta distinctie trebuie neaparat facuta pentru a sti ce coafura sa alegi.

Numeroase mirese cheltuie sume impresionante de bani pentru a-si aduce rochia alba din afara tarii, cel mai des din Franta si Spania, de la cele mai mari branduri de fashion. Insa, surpriza! La nunta, mireasa nu impresioneaza deloc cu ceea ce poarta, iar acest lucru nu se datoreaza creatorului de moda, ci miresei insesi care a ales o coafura total nepotrivita cu rochia.

Rochiile de mireasa sunt de mai multe feluri, la fel cum coafurile sunt de mai multe feluri. Asadar atentie! Fiecarui gen de rochie de mireasa ii corespund anumite coafuri de mireasa, iar de aceste reguli trebuie tinut cont pentru ca la final, infatisarea sa fie impecabila.

Iata cateva coafuri de mireasa in functie de tipul rochiei

1. Rochia de mireasa clasica.

- Traditie si eleganta sunt cele doua cuvinte care descriu cel mai bine rochia de mireasa clasica. Rochia este simpla, croiala este curat realizata, iar broderia, dantela si accesoriile stralucitoare lipsesc.

- Acest model de rochie de mireasa pune in valoare linia gatului, iar decolteul nu coboara mai jos de clavicula, intr-o forma armonioasa, clasica. In acest caz, coafura miresei presupune ridicarea parului, astfel incat umerii si chipul miresei sa nu fie niciun strop umbrite de suvite lungi de par.

- Cel mai recomandat este cocul frantuzesc, intrucat pune in valoare frumusetea cefei, a gatului si a pometilor inalti ai miresei.

- Pentru ca rochia este simpla, se poate imbogati infatisarea miresei cu ajutorul unui accesoriu pentru par, cu conditia de a se face numeroase probe inainte de a alege accesoriul ideal. Acestea vin intr-o diversitate de variante si este bine sa fie incercate cat mai multe modele pentru a-l gasi pe cel mai avantajos in functie de trasaturile miresei.

- Cocul balerinei este o alegere perfecta pentru rochia clasica, traditionala si in acelasi timp eleganta. Aceasta coafura presupune ridicarea parului sus, in crestetul capului, cu ajutorul unui elastic voluminos, cunoscut sub denumirea populara de elastic. Important este ca parul sa fie ridicat in varful capului, intr-un coc voluminos, si fixat foarte bine cu agrafe, astfel incat coafura sa reziste de-a lungul zilei incepand cu slujba religioasa si sfarsind cu incheierea petrecerii de nunta, la ivirea zorilor.

 

In cazul in care rochia de mireasa este foarte simpla, cocul balerinei poate fi imbogatit cu un accesoriu de par stralucitor, imitand o bijuterie scumpa, nu foarte mare insa. Ori aceeasi coafura poate capata un plus de eleganta adaugand o bentita de par, subtire, imitand tiara printesei.

- Pentru un aer regal, rochia clasica de mireasa se potriveste cel mai bine cu o coafura regala - cocul rasucit frantuzesc. Aceasta pieptanatura este eleganta, pune in valoare linia gratioasa a gatului, iar miresele care doresc un aer ceva mai contemporan pot adauga un plus de volum parului din crestetul capului.

2. Rochia de mireasa romantica

- Vorbim de un model care duce cu gandul la poezie si armonie, inspira gratie, delicatete, feminitate. Croiala "curge" precum versurile unei poezii, materialul poate fi din dantela sau tull, iar decolteul expune ceva mai multa piele decat in cazul rochiei clasice.

- Rochia romantica trebuie sa fie in centrul atentiei, astfel ca machiajul si coafura miresei trebuie sa o puna in valoare, fiind extrem de simple si naturale. Rochia este piesa de rezistenta, nicidecum pieptanatura.

- In acest caz se recomanda ca parul sa inspire fluiditate - cea mai buna alegere ar fi buclele lasate libere pe spate. Se pot alege si pieptanaturi cu parul pe jumatate ridicat ori prins, dupa gusturile miresei, dar trebuie sa se tina cont de urmatorul aspect: coafura nu trebuie sa fie complicata sau stilizata, trebuie sa fie cat mai simpla si naturala, pentru ca atentia tuturor sa fie captata de rochie, nu de par.

- Rochia romantica poate descoperi cu totul umerii sau poate avea un decolteu in forma de inima. In ambele cazuri, parul ondulat si cat mai liber este alegerea ideala. Buclele nu trebuie sa fie stilizate, la acest gen de rochie se potriveste si o coafura putin dezordonata, atat timp cat duce la gandul la naturalete. Mireasa trebuie sa se simta confortabil cu parul, coafura nu trebuie sa ridice probleme de niciun fel in timpul dansului. Ideal este ca pieptanatura miresei romantice sa fie chiar una des folosita in mod curent de viitoare sotie.

- Decolteul rochiei romantice poate fi pus in valoare si de o coada lunga purtata pe o parte. Parul lung atrage atentia asupra adancimii decolteului si da o nota de dragalasenie miresei. Atentie, parul trebuie sa fie lung, iar daca mireasa are la momentul nuntii par de lungime mediu, are nevoie de extensii de par pentru obtinerea unui look cu adevarat romantic.

3. Rochia de mireasa moderna

- Vorbim de un model de rochie menit sa atraga atentia. Croiala presupune linii asimetrice, iar ornamentele pot fi personalizate in stil unic. Decolteurile pot fi adanci, atat in fata - descoperind umerii si o parte din piept - cat si in spate, ori din contra, pot fi inalte si puternic ornamentate.

- Vestea buna: coafura de mireseasa poate sparge tiparele in acest caz. Orice experiment se poate dovedi castigator. Totusi, important este ca oricat de complicata ar fi in realitate coafura, acest lucru nu trebuie sa transpara. O rochie de tip modern poate fi combinata si cu o pieptanatura de inspiatie retro, spre exemplu.

 

- Atunci cand decolteul este imbogatit de accesorii stralucitoare, de broderie sau chiar mici bijuterii, se recomanda ca parul sa fie purtat cat mai departe de linia umerilor si a fetei, pentru a nu se distrage atentia de la ornamentele rochiei. Se poate purta o coafura care sa inspire un aer traditional si modern in acelasi timp, adica parul neted in fata, prins cu agrafe dupa urechi, astfel incat chipul, gatul si umerii miresei sa nu fie umbrite. Insa aceasta pieptanatura nu presupune neaparat si strangerea parului la spate, in coada sau coc; parul poate fi purtat liber pe spate, eventual usor ondulat.

- Atunci cand rochia de mireasa moderna nu are decolteu, este bine ca pieptanatura sa compenseze lipsa de piele la vedere prin volum si accesorii, astfel incat mireasa sa nu para "inghitita" de propria rochie a carei croiala merge pana sus, pe linia gatului. Ideale sunt coafurile cu parul prins lejer, neaparat coafuri cu mult volum mai ales in crestetul capului. Acest look presupune ca parul sa fie tapat si fixat din belsug cu fixativ.

4. Rochia boema, simpla.

- Exista si mirese care nu doresc o tinuta tocmai oficiala la nunta lor. Acest model de rochie se potriveste cel mai bine nuntilor cu putini invitati, de regula tinute acasa, ori pe terase aflate intr-un decor de natura. Rochia este deci simpla, cel mai des presupune un decolteu obisnuit, in bretele si o croiala lipsita de volum, curgatoare pe linia corpului, fara a fi insa si stramta pe formele miresei. O rochie de zi cu zi.

- In acest caz, pantofii miresei sunt inlocuiti de sandale ce pot fi ulterior purtate si cu alte ocazii decat la nunta.

- Parul trebuie sa fie extrem de simplu coafat, intr-o maniera cat mai naturala. Buclele usor desfacute si purtate lejer pe spate si pe umeri sunt varianta castigatoare. Parul ondulat in valuri este o alta posibilitate, atata timp cat este purtat intr-un mod relaxat si simplu.

- Miresele boeme care doresc sa isi puna in valoare linia umerilor dezgoliti ori a spatelui si a cefei pot purta parul prins la spate in coc sau rasucit neglijent. Cateva suvite de par ondulate trebuie sa fie insa lasate libere, in cadrul acestor pieptanaturi pentru a da impresia de putina "dezordine" naturala. Machiajul trebuie sa fie si el simplu, dar de preferinta sa aiba un efect de iluminare a chipului miresei.

Rochia de mireasa este primul lucru pe care viitoarea sotie il alege atunci cand se pregateste de nunta. Atentie! Coafura si machiajul miresei trebuie stabilite ulterior, cu ajutorul unui specialist, in functie de croiala si modelul rochiei, astfel incat rochia de mireasa sa nu isi piarda din frumusete si personalitate.